VINDECAREA PUNCTULUI G – Partea IV

orgasm-femeie-1

Întâmplări despre vindecarea sexualităţii

Două femei mi-au relatat ce au descoperit despre traumele lor sexuale şi cum au reuşit să depăşească aceste suferinţe, după ce au ejaculat prin activate senzorială.

După ce a citit primele mele articole pe tema ejaculării feminine, Melinda, mi-a împărtăşit următoarele despre experienţa pe care a trăit-o: „Urmam cursul tău, ghidul de ejaculare feminină, respectând întocmai fiecare pas menționat acolo. Înainte, petrecusem foarte puţin timp încercând să mă familiarizez cu punctul G, însă de fiecare dată, încercările mele s-au sfârşit prea rapid, fiindcă am luat-o pe scurtătură şi am avut orgasm clitoridian. La cursul tău, însă, am hotărât să nu termin. Aveam impresia că sunt urmărită – ca şi când aş fi simţit în plin, în punctul G, că tata îmi arată care îmi este locul şi că îşi exercită autoritatea asupra mea, maltratându-mă. De parcă aş fi fost proprietatea lui, şi trebuia să mă ascund dacă doream să îmi folosesc degetul pentru a mă mângâia şi sonda punctul G. A trebuit să mă conectez la punctul G împotriva voinţei lui şi să nu permit voinţei lui să mă împiedice să o fac sau să mă întrerupă. Citeam în ghidul tău că trebuie să rămân conectată la ce făceam şi să nu mă opresc. Şi înainte de a înţelege acest lucru, legătura dintre eul meu şi punctul G a devenit mai puternică decât rezistenţa pe care o întâmpinasem toată viaţa. Înainte de a şti ce fac, am ajuns în punctul din care nu mai există cale de întoarcere, şi voilâ! Spre surprinderea mea, apele s-au revărsat. De-abia aştept să continuu această experienţă. Vreau să îmi fac „harta erotică”. Vreau să o înţeleg deplin. Vreau să reinstaurez 100% relaţia cu corpul meu. Şi ştiu, fără urmă de îndoială, că asta e calea pe care o voi urma pentru a mă regăsi.”

Dr. Corina, terapeut cu licenţă în tehnici aplicate de masaj şi practician în tratamente holistice, care îşi exercită profesiunea de câţiva ani, obţine rezultate remarcabile în vindecarea sexualităţii cuplurilor şi a indivizilor. Metodele terapeutice pe care Ie-a pus la punct sunt inspirate de studiile din domeniul psihologiei, pe care Ie-a făcut, din filozofia orientală Tantra şi din tradiţiile hinduse antice specifice dansatorilor din Templul Dakini. În interviul pe care mi l-a acordat despre sexul sacru, mi-a relatat traseul parcurs, în urma căruia a descoperit punctul G şi ejacularea feminină şi ce a aflat despre capacitatea ei înnăscută de a se conecta la o energie superioară, prin procesul de purificare şi vindecare a sexualităţii. „Aveam suferinţe şi probleme legate de maltratarea sexuală. Fie devenisem complet apatică, fie mă închisesem complet, oricum, nu reuşeam să rămân prezentă în cursul raportului sexual. Nu reuşeam să simt plăcere. Am intuit că este vorba despre ceva mult mai profund decât senzaţiile de suprafaţă. Aşa încât am căutat un profesor, cu intenţia de a-l ruga să mă ajute să mă trezesc şi să mă vindec din punct de vedere sexual, fără presiunea pe care ar fi exercitat-o asupra mea un bărbat şi atitudinea lui de mascul feroce. Am ejaculat în suferinţă, dar şi cu o enormă plăcere sexuală. Cea mai mare parte a problemelor mele se referă la intimitatea cu partenerul. Dacă mă aflu cu el într-un loc minunat, care îmi inspiră siguranţă, şi reuşesc să stabilesc o relaţie deschisă, atunci sunt capabilă să ejaculez. Dacă sunt cu adevărat emoţionată, atunci am ejaculaţie spontană. Dacă încerc să împing ejaculaţia afară, atunci îmi scurtcircuitez energia. Dacă împing cu blândeţe şi mă las în voia ejaculaţiei, atunci senzaţia de ejaculare se prelungeşte. Dacă împing, mă detaşez mai mult, dar senzaţia nu este la fel de pregnantă. În perioada de familiarizare, mă consumam prea mult, concentrându-mă asupra expulzării ejaculaţiei, şi mai puţin asupra experienţei în sine. Ejacularea este purificatoare şi e un fenomen profund erotic. Aspectul emoţional se aseamănă cu o capitulare necondiţionată. Simt energia mai pregnant. Simt că zbor. După ce ejaculez de trei sau patru ori în cursul unui singur orgasm, devin mai sensibilă la mediu, mă racordez la el şi sunt mai concentrată. În acele momente, percep energia degajată prin orgasm ca o energie tămăduitoare care îmi purifică corpul, foarte apropiată de energia vindecătoare superioară a zeiţei iubirii sau de starea de fericire.”

Wilhelm Reich susţine că energia „circulă” prin corp „asemenea unui torent”, de aceea oamenii sunt capabili să simtă în tot corpul senzaţiile pe care le produce orgasmul. Sexologul denumeşte acest fenomen orgasm total, adică orgasm care este resimţit la nivelul întregului organism. El a elaborat o teorie conform căreia capacitatea unei persoane de a înregistra un orgasm total este, în realitate, direct legată de starea generală de sănătate psihică şi sufletească a persoanei respective.

Dacă doriţi să vă extindeţi cunoştinţele legate de masajul la nivelul punctului G şi să eliberaţi fluxul de energie sexuală, vă recomand studiul semnat de Margo ANAND, intitulat The Art of Sexual Ecstasy (Arta extazului sexual), elaborat de autoare în urma unor cercetări aprofundate în domeniu. Deţinătoare a unui masterat obţinut la Universitatea Sorbona, din Franţa, şi lector de cursuri de specialitate, această specialistă talentată a elaborat tehnici care au la bază teoria lui Reich, referitoare la crearea scutului de apărare de către organism, şi la teoriile lui Alexander LOWEN, părintele bioenergeticii. Ea combină aceste teorii cu abordarea filozofiei tantrice referitoare la uniunea sexuală, conducând cititorul pe tărâmul orgasmului total, perceput atât la nivel fizic, cât şi spiritual.

Este importantă folosirea masajului la nivelul punctului G în diagnosticarea stării de sănătate a punctului G, mai cu seamă dacă se doreşte experimentarea întregii suite de capacităţi afective, spirituale şi de plăcere fizică pe care le oferă, dar şi în cazul dezvoltării unei legături intime cu partenerul. Ştiind că femeile şi bărbaţii nu au avut cunoştinţă de existenţa acestei părţi componente a anatomiei aparatului genital al femeii, şi cum actul sexual nu este întotdeauna abordat în ansamblul său, este de presupus, şi recomandabil, ca punctului G să i se acorde o atenţie mai mare. Din fericire, tot mai mulţi specialişti contribuie la vindecarea acestei zone subapreciate, prea adeseori traumatizate, a anatomiei sexuale a femeii.

Apariţia masajului punctului G

Un grup din ce în ce mai mare de terapeuţi profesionişti, specializaţi în domeniul masajului terapeutic, folosesc tehnici de masaj pentru deblocarea zonei punctului G, în jurul căreia organismul a creat un scut de apărare. Scopul acestor tratamente este vindecarea traumelor afective care blochează sau afectează circuitul energiei şi instalarea plăcerii erotice. Inspirat de tehnicile integrate de masare a întregului corp, de tipul celor elaborate la Institutul Esalen, din California, în anii 1960 şi 1970, masajul este considerat a fi o metodă terapeutică, care contribuie la vindecarea problemelor psihologice. Aceste tehnici de masaj al organelor genitale au apărut la sfârşitul anilor 1970.

Terapeutul şi autorul Kenneth Ray Stubbs, Ph. D., a predat, în anul 1977, la Institutul pentru Cercetarea Avansată a Sexualităţii Umane, al unei facultăţi din San Francisco, unde a creat un program de pregătire în terapia senzorială. Activitatea sa a condus la elaborarea tehnicilor de masaj la nivelul punctului G, pe care Ie-a descris în cartea sa intitulată ”Erotic Massage: the Touch of Love” (Masajul erotic: atingerea iubirii) şi în video prezentările Erotic Massage I și II, care au fost lansate pe piaţă în anul 1989.

Joseph KRAMER, doctor şi iezuit reformat, a elaborat o metodă numită masaj erotic taoist (MET), ca răspuns la valul epidemic de SIDA care a afectat comunitatea homosexualilor la începutul anilor 1980. MET integrează conceptul formulat de Reich, referitor la „circuitul energetic”, şi principii filozofice orientale care au la bază taoismul. În anul 1984, Kramer a înfiinţat Body Electric School din Oakland, California, unde a instruit homosexuali şi alţi practicanţi în folosirea acestei metode, care combină stimularea manuală la nivelul organelor genitale cu exerciţiile de respirare şi tehnici specifice de masaj. în timpul masajului, practicanţii îşi reţin respiraţia cât mai mult timp posibil în timp ce strâng fiecare muşchi al corpului. Întreaga energie erotică activată dă naştere la influxuri care străbat corpul, ca şi când s-ar fi rupt un zăgaz, şi deblocând locuri în care s-au fixat traume dureroase sau alte sentimente „interzise”.

Aplicațiile practice, elaborate de Kramer, în cadrul cărora sunt folosite mâinile, sunt prezentate pe caseta video ”Fire on the Mountain” (Incendiu pe munte), lansată în anul 1992. El a extins acest tip de masaj şi în tratamentul prostatei la bărbaţi, pe care l-a prezentat în casetele video ”Uranus: Self-Anal Massage for Men” (Uranus: auto-masaj anal pentru bărbaţi) (1996) şi ”Exploring the Land Down Under” (Explorând lumea de dedesubt) (1993). Mai târziu, Kramer a făcut echipă cu dansatoarea erotică Annie Sprinkle, cei doi dezvoltând un set de tehnici de masaj la nivelul punctului G, lansat în anul 1999 pe caseta video de prezentare, intitulată Fire in the Valley: An Intimate Guide to Female Genital Massage (Incendiu în vale: ghid intim pentru masajul genital al femeii).

Isa Magdalena a fost una dintre primii terapeuţi care au susţinut cursuri practice la Body Electric School, unde a fost rugată să elaboreze o tehnică similară, adaptată la tratamentul femeilor. în articolul său, intitulat ”Celebrating the Body Electric for Women” (Celebrarea corpului electric pentru femei), ea face remarca potrivit căreia, în cazul femeilor, sunt recomandabile metode diferite faţă de bărbaţi: „Atunci când am adaptat pentru femei teoria MET a lui Kramer, am descoperit că femeile nu sunt interesate, în primul rând, de cercetarea regiunii genitale şi de excitare, deşi atât teama, cât şi dorinţa lor de a avea viaţă sexuală, se combină, echilibrându-se reciproc. În schimb, de departe cel mai important lucru este, în cazul lor, să se împrietenească şi să se acomodeze cu propriul corp şi cu propriile sentimente. Există o nevoie mistuitoare de mângâieri tandre – de pildă, mângâieri afectuoase la nivelul întregului corp, de care noi, femeile, ducem lipsă în existenţa cotidiană. De aceea, eu insist mai puţin asupra MET, decât o fac la cursurile pentru bărbaţi. În general, bărbaţilor le plac mângâierile în zona organelor genitale, şi sunt oricând dispuşi să te lase să o faci. Femeile sunt mult mai reţinute când e vorba să accepte o aventură. Totuşi, la finalul unui curs MET, majoritatea femeilor posedă cunoştinţe fundamentale, care le ajută să conştientizeze puterea sexuală pe care o deţin, într-un mod complet diferit faţă de cel în care o percepeau anterior. Referindu-mă la aspectul spiritual al acestei activităţi, sunt convinsă că vindecarea şi conştientizarea forţei pe care o deţinem intervin când regăsim conştiinţa de sine, a propriului corp şi a plăcerii sexuale. Acest lucru ne-a fost furat, şi tocmai în acest punct putem recupera legătura cu propria spiritualitate.

În anul 2003, Kramer a dezvoltat o şcoală online, denumită New School of Erotic Touch (Noua şcoală a atingerii erotice) şi a elaborat o videoprezentare intitulată ”The Best of Vulva Massage” (Cele mai bune tehnici de masaj al vulvei), care dezvoltă elementele importante incluse în terapia aparatului genital.

La mijlocul anilor 1980, lectorii Charles şi Caroline Muir, de la Institutul ”Source Tantra” din Hawaii, şi Margo Anand, de la Institutul ”Skydancing” din Colorado, au început să predea, la cursurile pe tema sexului sacru, tehnici de masare a punctului G.

În anul 1998, Deborah SUNDAHL a scris scenariul și a regizat şi am produs primul film prezentat pe casetă video despre o şedinţă de masaj a punctului G, ”Tantric journey to Female Orgasm: Awaken Your G-Spot”. În acest film, sunt prezentaţi Jwala, care studiază şi predă filozofia Tantra începând de la jumătatea anilor 1960, şi care semnează cartea intitulată ”Sacred Sex: Ecstatic Techniques for Empowering Relationships” (Sexul sacru: tehnici de atingere a extazului pentru consolidarea relaţiilor), şi Victor Gold, practician de tehnici Tantra.

Suzie HEUMANN, fondatoarea Tantra.com, primul site de pe Internet cu informaţii şi produse din domeniul sexului sacru, a relatat experienţa pe care a trăit-o la unul din cursurile organizate de soţii Muir: „Prima dată când am ejaculat, participam la un curs, organizat pe durata unei săptămâni, în Hawaii. În acea după-amiază m-am lăsat filmată, în cursul unei secvenţe demonstrative din filmul soţilor Muir despre tehnicile Tantra, care a fost turnat chiar în acea noapte. Când eu şi soțul meu am revenit în camera de la hotel, în acea noapte, am făcut dragoste, iar eu mi-am propus să imit sunetele stranii pe care le scosese Caroline Muir în cursul partidei de sex care fusese filmată. Ei bine, în clipa în care am deschis gura, am simţit cum mi se deschide tot corpul şi am ejaculat! E ca atunci când îţi deschizi esofagul; corpul nu se mai poate agăţa de nimic -nici măcar de ejaculaţie! Este incredibil cât de importante sunt sunetele pentru obţinerea orgasmelor intense, deoarece astfel este eliberată energia acumulată în organism. Întotdeauna încurajez pe toată lumea să strige, sau să scoată sunete, în cursul raportului sexual!”

Jack PAINTER, psiholog care îşi exercită profesiunea în comitatul Marin, din California, şi fondator al ”International Center for Release and Integration” (Centrul Internaţional pentru Eliberare şi Integrare ), a pus la punct un sistem de lucru care include întregul organism, şi care permite eliberarea energiei sexuale, fără ca acest fenomen să includă şi masajul organelor genitale. În schimb, el foloseşte, printre altele, tehnici curente de masaj – exerciţii de respiraţie şi exerciţii în care cursanţii îşi asumă roluri diferite. Metoda sa este denumită tehnică de integrare a nucleului pelvian şi este prezentată în filmul ”Pelvic Heart Integration” (Integrarea nucleului pelvian), Partea II (2002), produs de Deborah ANAPOL de la Sacred Space Institute (Institutul Spaţiului Sacru), aflat în acelaşi comitat Marin.

Terapeuţii masajului integrator, sau artizanii corpului uman, o altă denumire sub care sunt cunoscuţi, sunt diferiţi de maseuri, deoarece sunt specializaţi în psihologie aplicativă la nivelul organismului. Maseurii înţeleg beneficiile stimulării circulaţiei sangvine şi au cunoştinţe de anatomie musculară, însă nu sunt specializaţi în psihologie sau în activităţi de deblocare emoţională. Prin urmare, maseurii nu sunt calificaţi să se ocupe de afectele (în unele cazuri, nici de experienţe traumatice) pe care le poate retrăi pacientul atunci când, în cele din urmă, este deblocată energia care s-a acumulat în corpul fizic o perioadă îndelungată.

Artizanii corpului fizic şi terapeuţii, care înţeleg perfect avantajele oferite de tratamentele la nivel fizic, mental şi sufletesc, provin, în principal, din tradiţia tantrică. Împreună cu sexologii, homosexualii şi lesbienele, sau cu persoane care au lucrat în industria spectacolelor erotice, aceştia elaborează şi oferă tehnici de acest gen tuturor celor suferind de traume sexuale şi care doresc să se vindece. Le admir curajul de a presta servicii de care unii oameni au atâta nevoie, în ciuda tuturor riscurilor la care se expun, atât în planul libertăţii personale, cât şi al securităţii financiare, din cauza unei legislaţii care nu recunoaşte caracterul benefic şi calităţile terapeutice ale activităţii lor.massage

Pentru moment, „vindecarea problemelor sexuale” nu reprezintă un domeniu acreditat şi recunoscut prin lege, ceea ce nu înseamnă că practicienii nu ar avea pregătire de specialitate în domeniu sau nu ar fi calificaţi în acest sens. în secţiunea

Adresaţi-vă ginecologului pentru informaţii suplimentare referitoare la terapia esenţială pentru vindecarea traumelor sexuale. Nu trebuie să uitaţi însă că, deşi mulţi medici sunt familiarizaţi cu vindecarea sexualităţii şi relaţia pe care o are cu medicina alopată, medicul vostru s-ar putea să nu accepte acest tip de abordare.

Lasă un comentariu